Avada Interior Design
Avada Interior Design

Medio SONO 2 eco

KONTAKTIRAJTE NAS

Terapija ultrazvukom prepoznata je kao vrlo učinkovit modalitet za liječenje različitih poremećaja neuromišićnog sustava. Akustična energija ultrazvučnih valova prodire u tkivo i uzrokuje vibriranje molekula te tako proizvodi toplinu i mehaničku energiju. Temperatura u ciljnom tkivu povećava se što značajno poboljšava opskrbu krvlju i posljedično potiče zacjeljivanje.

Uređaj podržava dvije ergonomski dizajnirane ultrazvučne glave s dvije frekvencije od 1 i 3 MHz. Klasična terapijska frekvencija od 1 MHz koja prodire duboko u tkivo uglavnom se koristi za liječenje struktura poput zglobova i tetiva, dok frekvencija od 3 MHz djeluje na kožu i potkožno tkivo, te je stoga idealan alat za stručnjake za kožu.

Ultrazvuk se može primijeniti na dva načina, kontinuirani i modulirani. U kontinuiranom načinu rada toplina se prenosi na tjelesna tkiva što rezultira toplinskim efektom što ovaj način rada čini savršenim za terapiju kroničnih bolesti. S druge strane, u moduliranom načinu rada valovi se isporučuju kratkim impulsima što sprječava zagrijavanje tkiva. Ovaj način rada stoga pruža učinak mikromasaže, a uglavnom se koristi za liječenje akutnih stanja.

Dvofrekventne glave dvije različite veličine, podesivo vrijeme terapije i intenzitet čine univerzalni ultrazvučni uređaj prikladnim za medicinske i kozmetičke tretmane. Osim toga, Medio SONO 2 eco se može spojiti na druge Iskra Medical instrumente, te koristiti istovremeno s dijadinamičkim i interferencijalnim strujama.

Indikacije za primjenu ultrazvuka su akutna i subakutna traumatska i upalna stanja, kronična reumatoidna i artritična stanja, venski ulkusi i dekubitusi, ožiljno tkivo i prekomjerno fibrozno tkivo, ublažavanje boli.

Podijeli:

Pogledajte i ostale proizvode

Naslov

Go to Top